Strijen wint van Alexandria

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PE Fotografie

STRIJEN – De laatste thuiswedstrijd van de Strijense Technische Unie equipe werd afgesloten met een 1-0 winst op het nog in de gevarenzone verkerende Alexandria ’66.

Verrassend was dat op de voorlaatste competitiedag Neptunus-Schiebroek kampioen werd door hun winst op Sparta AV en het verlies van concurrent Nieuwenhoorn bij Spirit.  Op de laatste competitiedag wordt bekend welke ploeg met Nieuwenhoorn en Vitesse Delft gaat deelnemen aan de nacompetitie voor promotie en welke club samen met Kethel-Spaland gaat spelen in de nacompetitie voor degradatie. SSS werd zoals gevreesd degradant uit de 2e klasse D.

Na een 0-0 ruststand ontstond pas in de laatste 20 minuten een echte wedstrijd. In de 73e minuut knalde Rik Bakker met een van zijn fameuze afstandsschoten Strijen op een 1-0 voorsprong.  Aansluitend verzuimde Dion van Kralingen vrij voor keeper Rick de Jong de voorsprong verder uit te bouwen en had Strijen geluk dat een inzet van David Wiharto via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Natoe dos Santos eindigde. De doorgebroken Karam Bensedjed werd vervolgens gestuit door de Rotterdamse doelman en zorgde keeper Natoe dos Santos met een fabelachtige redding op een vrije trap van Rafiek Casteleins dat de volle 3 punten in Strijen bleven. De wedstrijd stond onder leiding van de excellerende scheidsrechter Mevrouw Lizzy van der Helm uit Benthuizen die de wedstrijd zonder kaarten tot een einde leidde en met kordaat optreden een binnenbrandje wist te sussen.

Na afloop van de wedstrijd werd aandacht besteed aan Mark Stam, die zijn laatste thuiswedstrijd voor Strijen 1 op eigen bodem afsloot. Zijn 2-jarige zoon Lewis overhandigde hem de hierbij behorende bloemen. A.s. zaterdag speelt Strijen de laatste wedstrijd in de 2e klasse D uit tegen CWO in Vlaardingen.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.