Gemeente Hoeksche Waard ruimt graven in Cillaarshoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Archief

Cillaarshoek – Vanaf november worden op de begraafplaats in buurtschap Cillaarshoek graven geruimd. Het gaat om algemene graven waarvan de gebruikstermijn is verstreken en om particuliere graven waarvan afstand is gedaan. Eventuele nabestaanden zijn persoonlijk geïnformeerd.

Wat gebeurt er bij een ruiming?

Als er grafbedekking aanwezig is, wordt deze eerst verwijderd. Daarna wordt het graf opengelegd en worden de stoffelijke resten van de overledene zorgvuldig uit het graf gehaald. Vervolgens worden deze overgebracht naar het verzamelgraf op deze begraafplaats en daar op een respectvolle manier herbegraven.

Gedenkmonument

Op de begraafplaats komt een centraal gedenkmonument op het verzamelgraf. Nabestaanden kunnen hierop kosteloos een naamplaatje laten aanbrengen ter nagedachtenis aan hun dierbaren. De werkzaamheden worden nog dit jaar afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijft de begraafplaats zo veel mogelijk toegankelijk voor bezoekers. Wel worden delen van de begraafplaats tijdelijk afgesloten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren