Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid gaat scherper handhaven en voorlichten op de anderhalve meter afstand

615
“Er komt geen nieuw beleid, maar we gaan wel de voorlichting en handhaving van de anderhalve meter afstand intensiveren. Zeker op plekken waar veel mensen bij elkaar komen.” Dit zegt waarnemend voorzitter Jan Heijkoop van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

“Het wordt de komende dagen weer warm en dan komen op sommige plekken veel mensen. Dat hoeft geen probleem te zijn, als mensen maar afstand houden. Hetzelfde geldt voor het Offerfeest”, aldus de burgemeester van Hendrik Ido Ambacht.

Heijkoop heeft de leiding in de Veiligheidsregio ZHZ omdat zijn Dordtse collega Wouter Kolff, die voorzitter is, met vakantie is. Naast meer toezicht kondigt hij in de regio Dordrecht/Gorinchem ook meer voorlichting aan.

“Mensen moet bijvoorbeeld nog duidelijker worden gemaakt dat er met name in de familiesfeer nogal wat besmettingen plaatsvinden.” Op welke wijze de extra voorlichting gaat plaatsvinden is nog onduidelijk. Daarover vindt vanmiddag nog overleg plaats.  

Heijkoop is blij dat gisteren besloten is dat alle veiligheidsregio’s eigen ‘coronabeleid’ mogen voeren: “het gaat niet alleen om wel

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.