Ventura Sport onderuit tegen koploper

Almkerk – Ventura Sport moest afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper Ackc in Almkerk. Het eerste kwartier konden de Strijenaren nog goed bijbljven, maar na een 4-4 tussenstand liep de achterstand snel op. Uitslag: 18-11.

Ventura Sport begon, met Joanieke Seton in plaats van de afwezige Marlijn Schaap, goed aan de wedstrijd. De openingstreffer was voor Ventura en ook bij 3-4 stonden de Strijenaren nog een keer op voorsprong. Daarna lag het initiatief duidelijk bij de thuisploeg. Halverwege de eerste helft bij een 4-4 tussenstand deed Ackc er nadrukkelijk een schepje bovenop. Verdedigend werden de touwtjes nog wat strakker aangetrokken en Ventura was niet in staat om zich onder de verdedigende druk uit te spelen. Bij de rust was het verschil opgelopen naar 4 doelpunten: 10-6.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Ventura had moeite met het lengte-overwicht en de pressie van de thuisploeg en grossierde in onnodig balverlies. Alleen Steven Heesterman onderscheidde zich in de tweede helft met een goede invalbeurt en 2 doelpunten. Uiteindelijk won Ackc verdiend met 18-11. Komende zaterdag kan Ventura Sport de derde plaats heroveren in een rechtstreeks duel met het Rotterdamse Nio.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Siebe Buitendijk 4x, Leanne Brugts 2x, Arnold in ’t Veld 2x, Steven Heesterman 2x, Lotte Buitendijk 1x.