EERSTE PAAL VOOR ‘IK BOUW BETAALBAAR IN OUD-BEIJERLAND

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_7809OUD-BEIJERLAND – De officiële start van het unieke zelfbouwproject ‘Ik bouw betaalbaar in Oud-Beijerland’ (Ibb) is een feit. Onder grote belangstelling sloeg wethouder Piet van Leenen – samen met zes door het lot aangewezen deelnemers – woensdag 11 mei 2016 symbolisch de (aller)eerste paal.

In tegenstelling tot een doorsnee heipaal die op z’n best voorzien is van een nummer, was deze paal met stift ‘gesigneerd’ en voorzien van de namen van alle kopers. In een korte toespraak roemde de wethouder de samenwerking met alle betrokken partners, waardoor het aanvankelijk onmogelijk geachte project toch, en dat binnen amper twee jaar, mogelijk werd. “Ik ben trots op dit unieke project, trots op deze veelal jonge deelnemers, trots op deze mooie wijk (Poortwijk) waarvan Ibb deel uitmaakt”, aldus Piet van Leenen.

IMG_7833Na afloop van de officiële handeling was er voor de toekomstige bewoners, die volgens planning nog voor het einde van het jaar intrek kunnen nemen in hun woning, alle ruimte om onder het genot van een hapje en drankje nader kennis te maken met elkaar. 

Ibb

Het Oud-Beijerlandse project ‘Ik bouw betaalbaar’ is een financiële regeling waarmee starters op de woningmarkt met een inkomen tot € 37.000,- de kans krijgen om zelf een woning te bouwen. Niet voor hoge prijzen, maar met een maandlast die vergelijkbaar is met een sociale huurwoning.

In Poortwijk III zijn 36 kavels beschikbaar gesteld voor Ibb. Hiermee kunnen starters gemakkelijk en naar eigen wens zélf hun huis bouwen, voor nog geen € 500,- per maand. Starters lenen wat zij kunnen lenen, de Ibb-Starterslening vult het bedrag aan. De aflossing van de Ibb-Starterslening start na drie jaar.

Na het inschrijven en kiezen van een kavel (volgens lotingsprocedure) werd een woning uit het Ibb-Bouwboek (bouwplan) uitgekozen. Met behulp van de architect en een professionele bouwbegeleider zijn de woonwensen verwerkt in de droomwoning. Na het regelen van de hypotheek en Ibb-Starterslening start nu dus de bouw van de eigen woning.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren