Musical Sara in De Open Hof was een succes

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Cobi Crucq - Open Hof

OUD-BEIJERLAND – De twee uitvoeringen van de Musical Sara in De Open Hof trokken een bomvolle kerkzaal. Het publiek was vol lof over de voorstelling van dit eeuwenoude verhaal over Sara, de vrouw van aartsvader Abraham. Maandenlang hadden leden van de kerk, variërend in de leeftijd van 71⁄2 tot 72 jaar, geoefend op hun teksten, liederen, spel, presentatie enz. om het verhaal zo krachtig mogelijk neer te zetten. Daarnaast werden ook nog eens alle kostuums, decors en rekwisieten zelf gemaakt.

Het eeuwenoude verhaal over Abraham en Sara heeft een boodschap die ook vandaag nog inspirerend is. Abraham hoort op een dag een stem die hem oproept om alles wat hem vertrouwd is achter te laten en op weg te gaan naar het land dat God zal wijzen. Een land waar hij met al zijn nakomelingen zal wonen. Maar zijn vrouw Sara kan helaas geen kinderen krijgen. Hoe groot zal hun vertrouwen op God zijn dat die belofte ook daadwerkelijk waarheid wordt.

Ruim 30 spelers, gemeenteleden van jong tot oud, één van de predikanten en bezoekers van de Soos voor verstandelijk beperkten speelden een rol in deze musical. De Open Hof wil een kerk zijn die op een toegankelijke manier het verhaal van God en de mensen vertelt. Iedereen mocht dus meedoen en met zijn eigen gaven, talenten en beperkingen schitteren. De Bijbel werd beeldend en zingend tot leven gebracht en daardoor was er veel herkenning. Enkele kernwoorden waren liefde, gemis en vertrouwen.

De totale organisatie en de regie van deze musical was in de vertrouwde handen van de Commissie Kunst in de Kerk van De Open Hof.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren