Stichting Vier het Leven houdt contact met ouderen

135

HOEKSCHE WAARD – Stichting Vier het Leven, die uitjes voor ouderen uit de Hoeksche Waard naar theater, concert, museum en bioscoop organiseert, probeert bij haar ‘gasten’ de moed erin te houden. Veel ouderen hadden zich voor  komende uitjes aangemeld, maar vanwege het corona-virus moesten deze worden geannuleerd. Een grote teleurstelling voor hen die door de activiteiten van Vier het Leven op zijn tijd even niet alleen zijn.

Door de maatregelen van de overheid worden ouderen toch al met minder bezoek en persoonlijk contact geconfronteerd. De vrijwilligers van Vier het Leven doen nu hun best om telefonisch met de ouderen in contact te blijven. Belangstelling tonen, een praatje te maken en met de ouderen vooruit kijken naar wanneer de uitjes weer doorgaan. Ook wordt gewezen op het -zo mogelijk- digitaal volgen van culturele uitingen.

Veel ouderen zijn blij met de aandacht en het contact. Enkele reacties: ‘Af en toe een telefoontje stel ik erg op prijs’, ‘Dank voor jullie zorgen in deze bizarre tijd’, ‘Mijn nieuwe buren kwamen laatst met een pannetje soep’, ‘Nu mijn hulp niet meer komt doe ik het een beetje zelf’, ‘Ik ga alleen de deur uit als het echt nodig is’ en ‘Het vooruitzicht op straks weer wel uitjes houdt me op de been’.

Wij organiseren onze sociaal culturele activiteiten voor ouderen uit de Hoeksche Waard, waarbij de ouderen worden begeleidt door vrijwilligers uit de Hoeksche Waard. Vooralsnog zijn wij actief in de volgende kernen met als doel om in de loop van de jaren actief te worden in alle kernen van de Hoeksche Waard: Oud-Beijerland, Zuid-Beijerland, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Numansdorp, Puttershoek en Westmaas.

De culturele activiteiten vinden grotendeels plaats in de theaters in Rotterdam en het Kruispunt in Barendrecht. Daarnaast bieden wij ook lokale programmering aan, zoals vorig jaar de voorstelling van Mask in Mijnsheerensland en afgelopen najaar een concert van de Concertcommissie Hoeksche Waard. Daarnaast willen wij onze gasten zodra dat kan een bezoek aanbieden aan Museum Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.