Eerste bewoners tweede blok Damweide in Strijen krijgen sleutel

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Op woensdag 30 juni overhandigden wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de sleutel aan de eerste bewoners van het tweede blok van de Damweide in Strijen - Foto Gemeente HW

Strijen – Op woensdag 30 juni overhandigden wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de sleutel aan de eerste bewoners van het tweede blok van de Damweide in Strijen. De Damweide is onderdeel van het plan Dam 2e fase, een initiatief van HW Wonen. De locatie ligt nabij het centrum van Strijen. Het plan wordt omgeven door de Dam, Diepenhorstweg, Weelsedijk, Boompjesstraat en Schenkeldijk.

Samen wonen en leven

“Met deze woningen levert HW Wonen een bijdrage aan het woningaanbod in Strijen en aan een klimaatneutraal Hoeksche Waard in 2050,” vertelt Dennis Lausberg, directeur bestuurder HW Wonen.

Wethouder Piet van Leenen sluit daarop aan: “De oplevering van deze huizen is de eerste in de reeks van ruim 250 woningen en appartementen die we de komende jaren in Strijen gaan bouwen. Met het bouwen van deze betaalbare en duurzame huur- en koopwoningen voorzien we in de actuele behoefte aan sociale huurwoningen en de vrije sector. We bedienen een mooie mix van doelgroepen en we geven invulling aan duurzaamheid en levensloopbestendigheid. Zo geven we een belangrijke impuls aan de vitaliteit van het oudste dorp van de Hoeksche Waard.”

Sociale huurwoningen

HW Wonen maakte de bouw van 11 eengezinswoningen en 4 grondgebonden seniorenwoningen mogelijk. Deze woningen zijn volgens Woonkeur basis gebouwd. Dat betekent dat de woningen voldoen aan een opgelegde norm van gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Een belangrijk aspect is de levensloopbestendigheid. De woningen zijn dus gebouwd voor de toekomst. Voor alle huurwoningen heeft HW Wonen inmiddels een huurder gevonden.

Koopwoningen

Naast sociale huurwoningen maakte HW Wonen op de locatie Damweide de bouw van 13 koopwoningen mogelijk: 3 grondgebonden seniorenwoningen en 10 eengezinswoningen, en 2 vrije kavels. Aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff kocht de 2 vrije kavels en heeft het plan om daar 4 (Nul op de Meter) twee-onder-een-kap woningen te bouwen.

 

Een duurzame toekomst maak je samen

We bouwen duurzaam. Alle 28 woningen zijn Nul op de Meter en gasloos gebouwd. Voor de toekomstige bewoners levert dit een groot voordeel op; de woonlasten worden hiermee beheersbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.