Toegang strandje aan het Spui in Nieuw-Beijerland wordt beperkt vanwege klachten over overlast

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND Vanaf 22 oktober 2018 is het niet meer toegestaan om tussen 00.00 en 07.00 uur te verblijven op het strandje aan het Spui in Nieuw-Beijerland. Hiervoor plaatst de gemeente Korendijk borden langs de toegangswegen naar het strandje.

Waarom?

De gemeente en de politie ontvangen regelmatig klachten over overlast van bezoekers van het strandje in Nieuw-Beijerland. Om een volledig beeld te krijgen van de overlast die omwonenden ervaren, heeft de gemeente vragenlijsten verstuurd naar de omwonenden. Hierop is goed gereageerd.

Uit de reacties blijkt dat een meerderheid van de omwonenden regelmatig overlast ervaart. De overlast wordt met name veroorzaakt in de nachtelijke uren. De overlast bestaat uit het achterlaten van afval, vandalisme, rookoverlast door het stoken van vuur en geluidsoverlast waardoor de nachtrust regelmatig wordt verstoord.

Door de toegang tijdens de nachtelijke uren te beperken, wil de gemeente de overlast voor de omwonenden verminderen c.q. voorkomen.

Wanneer?

Op 22 oktober 2018 worden de borden geplaatst. Diegene die het strandje aan het Spui toch betreedt tussen de aangegeven uren, loopt het risico daarvoor een boete te krijgen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.