Vereninging luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945 herdenkt 15 Amerikaanse vliegtuigbemanningen bij het luchtoorlogmonument in Oud-Beijerland op Memorial Day

286
Foto Anton de Man

OUD-BEIJERLAND – Vandaag werd op de Amerikaanse oorlog begraafplaats in Margraten de memory day gehouden. Dat is de dag dat Amerika de gesbeuvelkde soldaten herdenkt die in de eerste en tweede wereldoorlog gesneuveld zijn. Dit jaar i.v.m. de corona virus werd dat gedaan zonder publiek.

Om die reden heeft de vereninging luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945 bij het luchtoorlogmonument in Oud-Beijerland een sobere herdenking gehouden ter nagedachtenis aan 15  Amerikaanse vliegtuigbemanningen die in of nabij de Hoeksche Waard gesneuveld zijn en begraven liggen in Margraten of wiens naam staat op de wall of missing maar ook vermeld op de panelen van Het monument of op de QR code tegel van het digitale monument

Aanwezig waren de Amerikaanse veteraan Jim Botherton en Nico Buis adoptant van een van de bemanningsleden. Beide hebben bloemen gelegd en ook mevrouw de Man legde bloemen namens de vereninging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.