SHO uitgeschakeld in de nacompetitie na 4 -1 verlies bij ARC

242
Bob Vermunt trapt zijn laatste bal voor SHO en brengt vanaf elf meter de eindstand op 4-1.

ALPHEN AAN DE RIJN – Voor de tweede ronde van de nacompetitie moest SHO het in Alphen aan den Rijn opnemen tegen ARC. Op sportpark Zegersloot was SHO tot dusver weinig succesvol. De laatste keer dat SHO er wist te winnen was net na de eeuwwisseling, op 26 februari 2000 werd het 1-3. Bijna drie jaar geleden was SHO voor het laatst te gast bij ARC, voor de districtsbeker werd het toen 4-0 voor de gastheren.Nadat de laatste bui was overgetrokken kon, na een minuut stilte vooraf voor de zondag jl overleden Arie Kraak, ruim over half drie worden afgetrapt.

Trainer Sander Fakkel had een tamelijk behoudende tactiek uitgedacht voor het duel tegen de nummer twee van 1A. En de op zich niet verkeerd uitziende gedachte opzet kon al na drie minuten bij het grof vuil. Een over rechts opgezette aanvalspoging van SHO strandde halverwege de Alphense helft en uit de tegenaanval maakte Coen de Groot de 1-0, de Beijerlandse afweer zag er daarbij bepaald niet smetteloos uit. De openingstreffer viel daarmee nog iets sneller dan in de bekerwedstrijd van 2016, toen bracht Luuk Samson ”pas” na vier minuten spelen zijn ploeg op voorsprong. Voordat SHO ook maar enige kans had om de tegenslag te verwerken werd de k.o. al uitgedeeld. Samsom haalde van zo’n 25 meter uit en gedragen door de wind sloeg de bal als een granaat in in het doel van Peter Konings. Als de sluitpost die bal had kunnen keren had hij hoogstwaarschijnlijk alle sportprogramma’s van de hele wereld gehaald…

Maar daarmee was de koek nog niet op voor ARC. Na ruim tien minuten kon Coen de Groot richting SHO-doel en schoof beheerst de 3-0 achter Konings. Zo was al snel duidelijk dat de wit/zwarten ook volgend seizoen eerste klasser zouden zijn. Met de ruime voorsprong hoefde ARC zich weinig zorgen meer te maken en pas vijf minuten voor de rust was er een mogelijkheid voor SHO. Jeroen Kokje goochelde zich door de verdediging maar zijn schot verdween naast het doel waarin zijn vader Fred halverwege de jaren tachtig wél wist te scoren en die treffer was vergelijkbaar met het doelpunt van Samsom eerder in de wedstrijd.

SHO begon het tweede deel met twee verse krachten. Robin Winkels en Esra Pieters kwamen er in als vervangers van Jeroen Kokje en Rowdy Rijsdijk. Met de wind tegen hield ARC ook nu de touwtjes in handen en kreeg alle ruimte om te counteren. Konings kon zich nog een paar keer onderscheiden maar was na ruim een uur kansloos toen Lionel Frederik hem omspeelde en binnenschoof: 4-0. Kort daarvoor was Kevin Angel Queijo er geblesseerd afgegaan en vervangen door Wilshon Lima. Het werd nu van weerskanten nog een kwestie van de tijd volmaken en zowaar kon in de slotminuut de Beijerlandse ‘eer’ nog worden gered.
Jasper Huisman werd wel degelijk net binnen de zestien gevloerd waardoor scheidsrechter Raymond Meilink genoodzaakt was om de bal op de stip te deponeren. Aanvoerder Bob Vermunt nam zijn verantwoording en gaf doelman Balk geen kans: 4-1. Meilink maakte er meteen een eind aan en de benutte pingel was ook de laatste bal die Vermunt, die met dertien doelpunten topscorer werd, heeft getrapt in de kleuren van SHO. Bob Vermunt speelde drie seizoenen op de Kikkershoek en maakte in 63 competitiewedstrijden 24 doelpunten.
Het lijkt er op dat het seizoen net te lang duurde voor SHO, dat tegen ARC geen enkele aanspraak kon en mocht maken op meer dan de 4-1 nederlaag. Desondanks is het toch een mooi seizoen geweest waarbij vooraf niemand gerekend zou hebben op een derde plaats in de eindstand.

Door de verdiende overwinning van ARC spelen zij zaterdag 15 juni de finale tegen DTS’35 Ede. De winnaar promoveert naar de hoofdklasse. De clubs uit 1B die deelnamen aan de nacompetitie waren weinig succesvol. Kloetinge verloor op eigen veld met 1-3 van Deto terwijl Honselersdijk er vorige week al uitvloog tegen Sliedrecht. De herkansers Deltasport en Westlandia wisten het ook niet te redden en dalen af naar de tweede klasse.

Opstelling SHO:

Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.  
Wissels:
46’ Esra Pieters voor Rowdy Rijsdijk
46’ Robin Winkels voor Jeroen Kokje
64’ Wilshon Lima voor Kevin Angel Queijo

Doelpunten:
03’ 1-0 Coen de Groot
05’ 2-0 Luuk Samsom
13’ 3-0 Coen de Groot
64’ 4-0 Lionel Frederik
90’ 4-1 Bob Vermunt (strafschop)

Kaarten:
Scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter had geel voor Jasper Huisman, Kevin Angel Queijo en Bob Vermunt van SHO en Neal Arnoldus van ARC.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.