SHO wint nipt van 2e klasser CWO

74

Oud-Beijerland – De tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging tegen CWO. De Vlaardingse fusieclub, in 2006 ontstaan door het samengaan van SV HSC, HVO en RKWIK, wist vorig seizoen ternauwernood degradatie uit de tweede klasse te voorkomen.

Voor dit seizoen is de selectie versterkt met een aantal nieuwkomers waardoor men rekent op aanmerkelijk betere resultaten. CWO speelde voor de competitie tweemaal eerder tegen SHO. In het seizoen 2010/11 werd het in de tweede klasse D 2-1 voor SHO maar een jaar later zegevierde CWO met dezelfde cijfers. Het bleek de enige nederlaag in dat seizoen voor SHO dat uiteindelijk de kampioensvlag kon hijsen.

Trainer Sander Fakkel had een selectie van achttien spelers samengesteld maar een aantal vaste krachten waren door ondermeer vakanties nog niet beschikbaar. Was vorige week de storm nog een lelijke spelbreker in de pogingen om aantrekkelijk voetbal te spelen, ditmaal was het de regen. Net na de aftrap gooide Pluvius de hemelsluizen helemaal open waardoor er in no time een enorme hoeveelheid hemelwater op de beklagenswaardige acteurs neerdaalde.

Ondanks dat nam SHO voor een best nog wel redelijk gevulde tribune het heft in handen en als snel moest de doelman zich strekken om een van richting veranderd schot van Jasper Huisman tot corner te werken. Het was uitstel van executie want uit de door Huisman genomen hoekschop kopte Bob Bison de wit/zwarten op voorsprong: 1-0. SHO verzuimde daarna om verder afstand te nemen en dat leverde na een klein half uur de gelijkmaker op. De eerste de beste Vlaardingse mogelijkheid werd door Obeida Kadri ten volle benut: 1-1.

Gelijk vanaf de aftrap leek Esra Pieters weer voor de Beijerlandse voorsprong te zorgen maar door buitenspel ging dat feest niet door en met 1-1 werd ook de rust gehaald. Na de onderbreking verscheen SHO met vijf verse krachten die de mazzel hadden dat het droog was totdat op het uur Rowdy Rijsdijk met een droge uithaal voor 2-1 zorgde. Daarna begon het opnieuw gestaag te regenen.

Een klein kwartier voor het einde bracht Rick van der Struis vanaf de strafschopstip de partijen weer in evenwicht en kort voor affluiten was, na een misser van Rijsdijk, een uithaal van Ingmar van Bruggen voldoende voor de overwinning: 3-2.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.