Dominee Robbemond verlaat De Open Hof met de Hoeksche Tuk Tuk

678

Oud-Beijerland – Dominee Gertjan Robbemond heeft op zondag 8 september officieel afscheid genomen als predikant van de Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland. Na 9 jaar verlaat hij Oud-Beijerland om nieuwe uitdagingen aan te gaan bij de Gereformeerde Kerk Woerden-Zegveld. 

Het was voor de gemeenteleden van De Open Hof even flink schrikken toen ds. Gertjan Robbemond aan het eind van de dienst op 1e Pinksterdag, 9 juni, bekend maakte dat de Gereformeerde Kerk Woerden-Zegveld het voornemen had een beroep op hem uit te brengen. Vanaf dat moment was het voor iedereen wel duidelijk dat de laatste maanden in Oud-Beijerland en voor De Open Hof voor zowel hem als zijn vrouw Karin waren aangebroken. Dat besef zorgde hier en daar voor een traan en emotie. 

Zondag 8 september was het dan echt zover dat hij voor de laatste keer als predikant van De Open Hof voorging tijdens zijn afscheidsdienst. Veel genodigden, zoals de gemeente Hoeksche Waard, andere kerkgenootschappen, relaties en instellingen, hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om deze dienst bij te wonen. Aan het eind van de dienst werden hij en zijn vrouw Karin toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad, mw. Ina in ’t Veld-Rentier. “Je hebt, mede met betrokken gemeenteleden, ervoor gezorgd dat ook mensen van buiten in onze gemeente hier een open huis mogen vinden en zich welkom weten. Denk o.a. aan de samenwerking met Pameijer, Hoeksche Waards Welzijn en de burgerlijke gemeente. 

Maar als goede huisvader en vanuit onze Bijbelse opdracht tot goed rentmeesterschap heb je ook aan de basis gestaan van de erkenning van onze gemeente als groene kerk. Als kerk verantwoord omgaan met Gods schepping, dat was jouw drijfveer.” Ook het werk dat ds. Gertjan als hoofdleider bij de World Servants heeft gedaan kwam uitgebreid aan de orde. Dit gaat hij voortzetten in zijn nieuwe gemeente. 

Zijn vrouw Karin had echt haar plek gevonden bij de jeugd, om hen te steunen en stimuleren op het diaconale vlak actief te zijn. Met pijn in het hart heeft de jeugd ook van haar afscheid genomen. Bij een afscheid horen cadeaus en van het ingebrachte geld van de gemeente kreeg het echtpaar Robbemond twee prachtige glaskunstwerken van de Hoeksche Waardse kunstenaar Theo Verhoef met polderlandschappen van de Hoeksche Waard in verschillende jaargetijden. Ook was er nog ruimte voor een mooie koffiemachine met toebehoren. 

Na de dienst was er gedurende de middag een informele afscheidsbijeenkomst voor de gemeenteleden. Met een lied, een spel en een sketch werden herinneringen opgehaald van de mooie momenten uit het tijdperk 9 jaar familie Robbemond in Oud-Beijerland. 

Aan het eind van de bijeenkomst werden alle tafels en stoelen aan de kant geschoven, zodat Gertjan en Karin Robbemond op een ludieke manier uitgezwaaid konden werden. Tot grote hilariteit kwam er een Tuk Tuk de kerkzaal ingereden. Het echtpaar nam plaats en zo reden ze door een erehaag van gemeenteleden dwars door de kerkzaal naar buiten op weg naar een nieuwe uitdaging. 

Na afloop reageerde Gertjan : “We kijken terug op een fantastisch hartverwarmend afscheid; we gaan een nieuw thuis vinden in Woerden maar de verbinding met Oud- Beijerland zal er altijd wel blijven, we hebben er met liefde gewoond en gewerkt. Het ritje met de Tuk Tuk was een gave verrassing.” 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.