College gemeente Hoeksche Waard op werkbezoek bij Hoeksche Waardse bedrijven van Iperen en Skytools

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto's Gemeente HW

Hoeksche Waard – Het college van B&W bracht  op dinsdagmiddag een bezoek aan Van Iperen in Westmaas. Dit landbouwbedrijf begon in 1921 als graanhandel. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot  groeispecialist voor de agrarische sector.

Van Iperen is 1 van de grootste werkgevers in de Hoeksche Waard. In de vestiging in Westmaas werken ruim 150 mensen. Samen met de andere vestigingen in Nederland zijn dat er 230.

Tijdens het bezoek vertelde Directeur Dirk-Jan Bakker over het ontstaan van Van Iperen en de diverse bedrijven die tot de groep behoren. Daarna vertelde sectormanager Wim in ’t Veld over de #precisielandbouw, waarvoor het bedrijf een innovatief systeem ontwikkelde. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door dit mooie bedrijf.

Skytools

De Gemeente Hoeksche Waard heeft veel innovatieve ondernemers. Op woensdag 18 september mocht wethouder Paul Boogaard op bezoek bij Marko Vanes van Skytools in Heinenoord.

Skytools levert drones en verzorgt de implementatie van drones bij o.a. agrariërs, beveilingsbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Marko is ook eigenaar van Aqua-Events dat meewerkt aan evenementen op en om het water over heel de wereld. (Red Bull Air Race World Championship, Volvo Ocean Race Den Haag en het transformeren van de haven van Monaco voor de Formule1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.