Eerste editie Wandel Feest Hoeksche Waard uitverkocht

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Dat wandelen door de Hoeksche Waard een populaire activiteit is blijkt wel uit het feit dat het Wandel Feest Hoeksche Waard is uitverkocht. Op zaterdag 17 september starten er 750 fanatieke wandelaars vanaf de Kees Verkerkbaan in Puttershoek voor een leuke georganiseerde wandeling door de Hoeksche Waard. “Dat alle 750 startbewijzen zijn verkocht maakt ons enorm trots. We gaan er een mooie dag van maken met zijn allen!” vertelt Vincent van Heijningen van de organisatie van het wandelevenement.  

Wandelen door molens, stallen, kerk en museum

Zowel de 12,5 km als de 25 km route starten en finishen bij de Kees Verkerkbaan in Puttershoek. Onderweg voert het parcours door bijzondere locaties. “We laten onze deelnemers op deze manier al het moois van de Hoeksche Waard zien”, aldus Vincent van Heijningen, die samen met Kjeld van Dijk en Erwin Bouman zorg draagt voor de organisatie. Onder andere het museum Het Land van Strijen, de Hervormde Kerk in de Sint Anthoniepolder, Hoeksche Zuivel en Korenmolen De Hoop zetten de deuren open voor de deelnemers. Langs de route is er niet alleen van alles te zien, maar ook te horen want ook aan muziek is gedacht. Zo geeft het Shantykoor Hoeksche Waard acte de présence en treffen de wandelaars de “Seutershotters” en de “Laat Thuis” band. De boswachters van Staatsbosbeheer en het Hoeksche Waards Landschap trekken samen op die dag om de deelnemers ook een kijkje in de natuur van het Oudeland van Strijen te geven. Het volledige parcours is te vinden op de website www.wandelfeesthw.nl

Finish feest als beloning

Eenmaal terug op de Kees Verkerkbaan worden de 750 deelnemers feestelijk ontvangen tijdens het finish feest. Er zijn verschillende foodtrucks, een ijsmobiel en een buitenbar. Met een optreden van de Hoeksche Waardse bluesband Mot Wat wordt de dag afgesloten. Het finish feest begint vanaf 12.00 uur en is ook voor niet deelnemers toegankelijk. Vincent van Heijningen: “Wandel Feest Hoeksche Waard is veel meer dan alleen een wandeling, we kijken er naar uit om dat op 17 september te laten zien. Erbij zijn is meemaken!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren