OBS ‘t Kraaienest uit Piershil start met het nieuwe beweegproject The Daily Mile binnen de gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Hoeksche Waard Actief

Piershil –  OBS ‘t Kraaienest uit Piershil heeft samen met Hoeksche Waard Actief invulling gegeven aan een nieuw beweegproject binnen de gemeente, The Daily Mile. De kick-off van het project heeft plaatsgevonden op maandag 23 september bij AV Spirit in Oud-Beijerland. Doel van het project: blije en fitte kinderen door 15 minuten per dag extra te bewegen. OBS ‘t Kraaienest hoopt op deze manier een voorbeeld te zijn voor andere scholen in de buurt.

OBS ‘t Kraaienest ‘een school met PIT!’ staat er op de website geschreven. Tijdens een gesprek in de zomer van 2019 met het team van Hoeksche Waard Actief geeft directrice Jantine Blok aan ook graag een school te willen zijn die FIT is. Het concept van The Daily Mile wordt op tafel gegooid en direct groeit het enthousiasme tussen beide partijen. The Daily Mile is een korte pauze op school om je benen te strekken en je brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan daarvoor minimaal 3 keer in de week naar buiten om in een kwartier tijd een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is vaak een afstand van ongeveer één mijl (1,6 km).

Om goed voorbereid aan het project te beginnen organiseerden de combinatiefunctionarissen van Hoeksche Waard Actief een kick-off van The Daily Mile voor OBS ‘t Kraaienest. Op maandag 23 september stonden de leerlingen van de school dan ook te springen om van start te gaan op de atletiekbaan bij AV Spirit in Oud-Beijerland. Dans- en Theaterschool Balance’th zorgde voor de warming-up, waarna de kinderen van atletiektrainers Henk en Leo werkelijk alles leerden over hardlopen. De clinic werd erg serieus genomen en het niveauverschil bleek groot te zijn. Waar de ene groep ontdekte nog hard te moeten trainen, was het voor anderen een eitje om de atletiekbaan al rennend 4 keer af te leggen. Met behulp van een trainingskaart zal er de komende tijd in ieder geval flink geoefend worden op school zodat iedereen The Daily Mile aan het einde van het schooljaar hardlopend kan volhouden.

OBS ‘t Kraaienest hoopt met haar deelname aan The Daily Mile een voorbeeld te zijn voor andere scholen uit de gemeente. Heeft dit artikel u geïnspireerd en kunt u wel wat hulp gebruiken op uw school om van start te gaan? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Meer informatie over The Daily Mile kunt u vinden op www.thedailymile.nl.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren