Zinkwegse Boys thuis langs Excelsior Rotterdam

OUD-BEIJERLAND – Zinkwegse Boys wist thuis tegen de amateurtak van Excelsior met 1-0 te winnen. Het was Mevlut Isik die matchwinner werd door in de eerste helft een corner strak af te ronden, 1-0.

De Boys speelden een goede eerste helft tegen de Kralingers. Het balletje ging vlot rond op het middenveld en dit leidde tot kansen voor de voorwaartsen. John Ackon zag in de 6e minuut zijn inzet door een verdediger uit de doelmond gewerkt worden en 5 minuten later stiftte Rahman al Turky de bal, gesponsord door Arcus Nederland/Diesel Power Holland, op de lat. In de 24e minuut was het wel raak. Een strakke corner van Rick Kakialatu werd door Mevlut Isik binnen geschoten, 1-0. Hierna waren er mogelijkheden voor een goed combinerend ZWB om de score uit te breiden maar de keeper van de ploeg uit Woudenstein ranselde de bal een paar keren goed uit de kruising. Aan de overkant was Excelsior slechts 1 keer echt gevaarlijk maar de kopbal was te zacht om Zinkwegkeeper Melvin Nagy te verontrusten.

Ook na rust was Zinkwegse Boys direct aanvallend gevaarlijk. Kevin Brasser kopte net naast en John Ackon, door 3 cipiers bewaakt, kopte op de paal. De genadeklap bleef derhalve uit. Het bleef dus 1-0 en Excelsior hield hoop. Het combineerde richting de slotfase vlotter en speelde veelvuldig de snelle vleugelspelers aan. Deze werden echter goed aan banden gelegd door de gebroeders Latorre op de backposities waardoor Zinkwegse Boys geen schade op liep en 3 punten bij kon schrijven.