(Leren) programmeren tijdens de CoderDojo van de Bibliotheek Hoeksche Waard!

108

Oud-Beijerland – De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdag 2 november een CoderDojo. Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kan er op vier leenlaptops gewerkt worden. Wie zelf geen laptop heeft, kan na reservering met een leenlaptop aan de slag. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donatie van Sioux!

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen. De CoderDojo vindt plaats van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, gevestigd aan Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.