Nationaal Landschap Centrum en de kantoren van de Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Numansdorp dicht vanwege inbraak

199

NUMANSDORP – Inbrekers hebben zich in de nacht van 8 op 9 oktober met geweld toegang verschaft tot het Nationaal Landschap Centrum én de kantoren van de Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. 

Het zijn zeker geen jeugdige vandalen, maar professionals die het beveiligingssysteem uit hebben kunnen schakelen voordat het alarm zou slaan. Er zijn veel vernielingen aangericht, omdat ze met geweld de deuren opgebroken hebben. 

Een eerste rondblik leverde ook dat zij dure beamers, digitale muurschermen en andere computers op het oog hadden. Omdat vandaag, maandag, de recherche sporenonderzoek komt doen kunnen wij en onze huurders nog niet inventariseren wat er allemaal meegenomen is. De schade aan het gebouw is aanzienlijk en zal moeten worden hersteld.

Tot die tijd zal het NLC helaas voor activiteiten en publiek gesloten zijn.
2017 Is voor HWL een “rampjaar”: eerst een stroomstoring in Klein Profijt, waardoor enkele computers doorbranden, dan vandalisme en brand op het terras van Klein Profijt, een paar weken later een inbraak in de loods van het NLC, waarbij duur gereedschap en dure maaiers gestolen zijn. En nu als klap op de vuurpijl deze inbraak met vernielingen.
En ja, de gebouwen zijn allebei beveiligd met alarmsystemen en ja we zijn verzekerd, maar dat neemt niet weg dat je desondanks grote schade oploopt, niet alleen financieel maar ook kunnen de vrijwilligers hun activiteiten doen en moeten we afspraken met groeperingen vooralsnog afzeggen..

Wij hopen dat in de toekomst meer ellende bespaard zal blijven,

Reageren? [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.