Taalaanbod aan peuters in de Hoeksche Waard op orde

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
FOTO gemeente HW

HOEKSCHE WAARD – Om ervoor te zorgen dat peuters een goede start maken op de basisschool, is het belangrijk dat zij de Nederlandse taal goed spreken. Pedagogisch medewerkers moeten daarom beschikken over goede taalvaardigheden, zodat zij peuters kunnen stimuleren om de taal goed te gebruiken. In de afgelopen maanden zijn daarom alle pedagogisch medewerkers die werken in de kinder- of de peuteropvang in de Hoeksche Waard getoetst op hun taalvaardigheden. Deze toetsen zijn gemaakt om te beoordelen of de pedagogisch medewerksters de Nederlandse taal goed beheersen. Al deze medewerkers zijn geslaagd voor de toetsen.

Wethouder Huibert Steen bezocht vanochtend de locaties Olleke Bolleke (Spelenderwijs) en de Wiedewei (Kibeo) om de medewerksters daar persoonlijk te feliciteren met hun mooie prestatie.

Belangrijke rol

Pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol in het voorbereiden van peuters op de basisschool, onder andere door het stimuleren van de taalontwikkeling. Dit doen zij bijvoorbeeld door te benoemen, te zingen, versjes op te zeggen, gesprekjes te voeren en voor te lezen.

Verbeteren kwaliteit kinderopvang

Het toetsen van taalvaardigheden van pedagogisch medewerkers, komt voort uit nieuwe eisen in de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. Het doel van deze wet is om de kwaliteit en toegankelijkheid van kinderopvang te verbeteren. Sinds 1 augustus 2019 moeten pedagogisch medewerkers aantoonbaar beschikken over een goed taalniveau. In de Hoeksche Waard is dit dus helemaal op orde.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren