Hoeksche Waardse derby NBSVV tegen Piershil geëindigd in kleine zege voor NBSVV + fotoserie en video

NIEUW-BEIJERLAND – De derby tussen NBSVV en Piershil is geëindigd in een 2-0 zege voor de gastheren uit Nieuw-Beijerland, een stand die reeds bij rust was bereikt.

Piershil startte goed en van verschil op de ranglijst was weinig zichtbaar. ,,Als het iets had meegezeten hadden wij zelfs als eerste gescoord”, zo sprak bezoekend trainer John van der Toorn na afloop. Hij doelde daarmee op kansen voor Jesse Colijn en Jesse Vink, de thuisploeg maakte een nerveuze indruk in die fase. Groot was dan ook de opluchting toen Isaiah Adjis NBSVV na ruim een half uur dan toch op voorsprong schoot: 1-0. Helaas voor de spanning besliste Pieter Vogelaar met een fraai schot vlak voor rust meteen het duel: 2-0.

Fotoserie van de 1e helft gemaakt door Jacob Haan:

[ngg src=”galleries” ids=”188″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

In de tweede helft vond NBSVV het prima allemaal en was Piershil niet bij machte de bakens te verzetten. ,,De voorsprong kwam voor hen nooit meer in gevaar, de ploeg die het eerst scoorde bleek daar veel voordeel van te hebben”, aldus Van der Toorn na afloop. Piershil probeerde het wel maar de grootste kansen waren weer voor de thuisclub. Dankzij goed optreden van doelman Robin Roest bleef het aantal tegentreffers tot twee beperkt, voor het laatst in februari 2018 waren dat er minder (3-1 zege op CWO in de tweede klasse D). Ook een andere bonus werd behaald, door een slechter doelsaldo nam Simonshaven de laatste plek van Piershil over in 4H. Zaterdag aanstaande strijden de twee onderste ploegen tegen elkaar in Piershil.

Opstelling Piershil: Robin Roest, Diego, Roy van Taanom, Neto, Justin van der Horst, Jesse Colijn, Jacco Vink, Christopher Groenendijk (52. Rick Veringmeier), Carlos Martinez, Wouter Naaktgeboren (60. Oscar), Marcel Verhorst (75. Remco Veerman)