Oud-Beijerlandse Sofie Rozendaal schrijft openhartig boek over seksualiteit

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op 7 november verschijnt het nieuwe boek van schrijfster en docu-vlogster Sofie Rozendaal: ‘De stilte in bed’. In dit persoonlijke relaas vertelt ze over haar zoektocht naar seksuele vrijheid, en twee bepalende fases in haar leven met twee totaal verschillende mannen.

Ten eerste buurman Jasper, met wie ze trouwt ondanks hun problemen in de slaapkamer en de druk van zijn familie. En ten tweede ‘OM” (oudere man), die ze ontmoet tijdens een interview en die iets duisters in haar losmaakt wat ze niet begrijpt maar moét onderzoeken. Twee uitersten, die allebei het uiterste van Sofie vragen. Daarnaast blikt ze terug op jeugdherinneringen, en speelt ook haar vrijgevochten oma een rol. Bovendien komen er een aantal maatschappelijke thema’s in het boek voor, zoals MeToo, de nieuwe preutsheid en kiezen voor een bewust kinderloos bestaan. Sofie: ‘Het ergste wat je over mij te weten kunt komen staat in dit boek. Ik heb al mijn schaamte moeten loslaten om het te schrijven. Dat was moeilijk, maar ook bevrijdend. Ik hoop vooral te laten zien dat je open mag zijn over je seksualiteit. Dat het niet iets is om je voor te schamen, maar dat het juist belangrijk is om te onderzoeken wat je verlangens zijn. Ook hoop ik bepaalde vooroordelen en rolpatronen te ontkrachten. Nog steeds wordt er gedacht dat mannen meer seksuele wezens zijn dan vrouwen, terwijl uit steeds meer onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen vooral gelijk zijn. Ik vind dat er meer balans moet komen. Openheid over je verlangens, het verkennen van je grenzen en durven zeggen wat je wel en niet wilt is daar een belangrijk onderdeel van.’

Sofie maakte ook een online serie over het schrijfproces van het boek. Vanaf 7 november is elke woensdag en zondag een nieuwe aflevering te zien op haar Youtube-kanaal en website: www.sofierozendaal.nl

Fragment uit ‘De stilte in bed’:

Met de ogen van een kunstenaar en de handen van een slager botviert hij zijn begeerte, terwijl ik mijn lichaam en gedachten schaamteloos tentoonspreid. Ik ben de rode doek van de matador, uitdagend wapperend tot de klap van de horens volgt. Hij mag me openrijten en dichtnaaien. Soms grof en ruw, dan weer liefkozend en onvoorwaardelijk toegewijd. Ik drijf op zijn kracht, weet nu pas hoelang ik op de bodem heb gelegen. Hij haalt me naar boven en ik trek hem naar beneden, van zijn onaantastbare troon.

‘De stilte in bed’ is vanaf nu overal verkrijgbaar (ook als e-boek). ISBN: 9789021417721


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.