Reactie Alerimus op het verscherpt toezicht zorglocaties Alerimus in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Pixabay

Numansdorp  – De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de Open Waard in Zoomwijck, Oud-Beijerland en de Buitensluis in Numansdorp, de twee zorglocaties van Alerimus, voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Beide locaties hebben de opgave om te voldoen aan de eisen die het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg stelt. De inspectie ziet op dit moment nog onvoldoende ontwikkeling naar het niveau van verpleeghuiszorg en wil de voortgang daarom intensief volgen. >> Lees ook Verscherpt toezicht voor verpleeghuizen De Open Waard in Oud-Beijerland en De Buitensluis in Numansdorp van Stichting Alerimus


In haar rapporten constateert de inspectie ontwikkel- en verbeterpunten op het vlak van onder andere methodisch werken, de samenwerking tussen zorgmedewerkers en andere disciplines en de persoonsgerichte zorg.

Een weloverwogen transformatie
De conclusies van de inspectie bevestigen de grote transformatieopgave voor Alerimus om van het niveau van verzorgingshuiszorg naar verpleeghuiszorg te ontwikkelen. Het bieden van verpleging en behandeling vraagt niet alleen andere kennis en vaardigheden van medewerkers, maar ook een andere wijze van organiseren dan toen de locaties nog verzorgingshuis waren.

Trix van Os – Foto Archief

“Hoewel het een grote opgave betreft, is deze transformatie voor ons een weloverwogen keuze,” vertelt Trix van Os, directeur bestuurder bij Alerimus. “Door in beide locaties de mogelijkheid van verpleging en behandeling te bieden, kunnen ouderen tot hun levenseinde met goede zorg en verzorging maar ook, wanneer dat nodig is, mét goede verpleging en behandeling in onze zorglocaties blijven wonen. Op deze wijze dienen we de lokale samenleving én dragen we eraan bij dat inwoners van Zoomwijck, Numansdorp en omgeving in hun vertrouwde Hoeksche Waard, dichtbij hun eigen sociale netwerk, kunnen blijven wonen en leven.”

Investeren in ontwikkeling
Vanzelfsprekend wil Alerimus in alle opzichten voldoen aan de eisen die aan haar worden gesteld. Hiertoe is de afgelopen tijd volop geïnvesteerd in de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg en het faciliteren van het welbevinden van de cliënten. De inspectie ziet zeker ook de verbeteringen die in gang zijn gezet, maar vindt dat deze verbeterslag nog onvoldoende is en, gelet op de eisen, niet snel genoeg gaat. De komende maanden legt Alerimus zich daarom met alle energie op deze ontwikkeling toe.

Over Alerimus
Alerimus biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, huishoudelijke hulp, dagactiviteiten en begeleiding in en vanuit een tweetal zorglocaties: de Buitensluis in Numansdorp en de Open Waard in Zoomwijck, Oud-Beijerland. Leidend voor ons werk is de vraag van de lokale samenleving en de klant. Zo dragen we bij aan behoud van eigen regie, zelfstandigheid en waardigheid. www.alerimus.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren