CDA Blij met gelijkblijven OZB en met Landbouwloket in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR
HOEKSCHE WAARD – Het percentage van de onroerendezaakbelasting (OZB) in gemeente Hoeksche Waard stijgt volgend jaar niet. Dat blijkt uit de begroting die dinsdag door de gemeenteraad in het gemeentehuis in Oud-Beijerland is vastgesteld. Marco Heemskerk (CDA): “Het goede nieuws over de OZB valt het eerst op. Wij willen zo laag mogelijke belastingen en heffingen voor onze inwoners. Natuurlijk kosten voorzieningen geld, maar de gemeente is er in geslaagd om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daar zijn wij tevreden over.”
 

Maar ook andere nieuwe ontwikkelingen stemmen positief. Karoline Vorthoren (CDA): “Wij zijn ook heel blij dat het Landbouwloket waar we ons best voor hebben gedaan er nu echt komt. Agrariërs ervaren erg veel administratieve uitzoekerij als zij bijvoorbeeld een nieuwe ontwikkeling willen starten of een activiteit willen uitbreiden. De gemeente kan hen helpen door (een deel van) de administratieve afhandeling te doen. Bijvoorbeeld als er aanspraak kan worden gemaakt op gelden en subsidies vanuit provinciale of landelijke projecten. Dit is nou eens goed nieuws voor onze boeren.”
 
Naast het Landbouwloket komt er ook een Ondernemersloket. Vorthoren prijst de samenwerking met verschillende organisaties bij de ontwikkeling van de loketten: ”De ondernemervereniging OHW en de Land-en Tuinbouworganisatie LTO denken mee bij de invulling van de diensten aan het loket. Het is de bedoeling dat zij zo meer ruimte krijgen om te ondernemen.”

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.