Avond vol literatuur in de Hoeksche Waard door Jan Robbemond

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Jan Robbemond - Foto arco van de ree

Hoeksche Waard – Wie denkt dat het platteland achtergebleven gebied is, vergist zich. Kijk maar naar de Hoeksche Waard. Tal van bekende culturele en literaire grootheden in heden en verleden, hebben iets met de Hoeksche Waard. Wie? Daarover doet journalist  Jan Robbemond  een boekje open op donderdag 12 december in ’s Gravendeel.

Een eiland met nationaal culturele uitstraling: dat is de Hoeksche Waard. Denk maar eens aan Frederik van Eden, die in Mijnsheerenland inspiratie opdeed voor zijn romans. Denk aan de barbier van Piershil, die een fatale rol speelde in het leven van de gebroeders Johan en Cornelis de Witt. Of denk aan onze eigen Anton Corbijn uit Strijen, die “knikkert” met grootheden als Mick Jagger en Bono.

Beroemde schrijvers, dichters en ander Hoeksche Waardse spelers op het wereldtoneel komen voor het voetlicht. In de schijnwerpers gezet door  journalist Jan Robbemond.

Een boeiende avond voor iedereen die trots is op de Hoeksche Waard en wil kennismaken met de mooiste dichterlijke, literaire en andere muzen uit de Hoeksche Waard, is dit een uitgelezen kans. Kom naar de Bibliotheek Hoeksche Waard in ’s Gravendeel op 12 donderdag december van 19.30 tot 21.30.

De Bibliotheek Hoeksche Waard | Weegje 1 | 3295 CT ’s Gravendeel. Toegang € 6 met je biebpas € 3 korting. Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl / actueel / agenda of meld je aan in de bibliotheek aan de balie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.