Groot onderhoud N489: Westmaas en Mijnsheerenland slecht bereikbaar tijdens 2 weekendafsluitingen ( Weekend van 30 November en 7 december )

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto ter illustratie - Foto Provincie Zuid Holland

HOEKSCHE WAARD In de weekenden van 30 november en 7 december werkt de Provincie Zuid-Holland aan de N489, waardoor Westmaas en Mijnsheerenland slecht bereikbaar zijn.

2 weekendafsluitingen

De provincie werkt aan de N489 in het weekend van zaterdag 30 november 07.30 uur t/m zondag 1 december 17.30 uur en in het weekend van zaterdag 7 december 07.30 uur t/m zondag 8 december 17.30 uur.

Bereikbaarheid Westmaas en Mijnsheerenland

Tijdens de twee weekenden is de N489 tussen de kruising Botweg/Smidsweg en de kruising Doesburgerweg/Raadhuislaan gesloten voor het doorgaande verkeer. Westmaas is dan alleen bereikbaar via de N489 vanaf Klaaswaal richting de Smidsweg en de Van Koetsveldlaan. Mijnsheerenland is alleen bereikbaar via de N489 vanaf de N217 richting het kruispunt Doesburgerweg/Raadhuislaan. Nood- en hulpdiensten kunnen altijd doorrijden.

Omleiding voor fietsers over de N489

Tijdens de 2 weekendafsluitingen is het fietspad langs de N489 afgesloten. Fietsers gaan met een omleiding via de Smidsweg, Nieuwstraat, Maasdijk en Maasweg en andersom. De fietsomleiding staat aangegeven met gele verkeersborden.

2 weekenden forse verkeershinder

De provincie Zuid-Holland verwacht forse verkeershinder in en rondom Westmaas en Mijnsheerenland tijdens de 2 weekendafsluitingen. Het advies is daarom om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan

Alle verkeer wordt met gele verkeersborden omgeleid. Ook staan er op veel plekken verkeersregelaars die het sluipverkeer tegenhouden. Het is niet mogelijk om binnendoor van Westmaas naar Mijnsheerenland te gaan en andersom, want de provincie werkt met vignetten.

Reserveweekend 14-15 december

Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden overdag in het reserveweekend uitgevoerd. Het reserveweekend is van zaterdag 14 december 07.30 uur t/m zondag 15 december 17.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren