Heinenoord en Deltasport delen de punten

4 Min Read

Vlaardingen – En achteraf een juiste uitslag, want deze wedstrijd verdiende geen winnaar.Van tijd tot tijd was het niet om aan te gluren, wat volgens beide partijen na afloop aan het zwaar bespeelbare veld lag maar volgens omstanders lag het ook aan de spelers van beide ploegen.

Met aan paar wijzigingen in het elftal t.o.v. vorige week, nu met Mitch Fransen, Toine v.d. Berg en Richard Stolte, ten koste van Dejan de Feiter,Marvin Strik en Leon Steketee vertrokken de mannen van coach Ralph Kalkman richting Vlaardingen. De eerste aanval met Jordey van Dam en Richie Basoski werd onderschept door Marruchen Zimmerman, terwijl aan de andere kant Martijn Terlouw een voorzet van Luigi Nunes op bekwame wijze onschadelijk maakte.
Na over en weer wat aftasten probeerde Edinho Patinama het in de 19e minuut van afstand, echter zijn pegel ging ver over en naast. Nadat aan voerder Toine v.d. Berg op het juiste moment ingreep op een poging van Jordao Patinama probeerde dezelfde speler het even later met een kopbal die veilig in de handen van doelman Dillan Heijnen terecht kwam.
Toch kwamen de Vlaardingers op voorsprong. In de 24e minuut constateerde scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam hands van Remco Buist, wat een paar meter buiten de zestien een vrije trap opleverde. Het schot van Nuno Andrade Varela werd via de muur van richting veranderd en onhoudbaar voor de kansloze Dillan Heijnen. 1 – 0. Na 5 minuten eindelijk een aanval van Heinenoord, die er deze middag veel te weinig waren.

Toen werd Remco Buist aangespeeld door Richard Stolte en hij vervolgens Mitch Fransen bediende, die op zijn beurt Jordey van Dam het karwei liet afmaken door beheerst de bal feilloos langs doelman Kevin de Kok te plaatsen 1 – 1. Even zag het er naar uit, dat Heinenoord met voorsprong de rust zou halen, toen Andrew van Tiggelen de op snelheid liggende Richie Basoski bereikte, maar hij werd terug gefloten wegens buitenspel. Op slag van rust nog een vrije trap van Jordao Patinama, die echter in de muur belandde.

Het tweede bedrijf begon zonder wijzigingen in beide opstellingen.
Nadat Nuno Andrade Varela zijn vrije trap niets opleverde greep Ramon Salas op tijd in bij een volgende poging. In de 70e minuut werd Richie Basoski naar de kant gehaald en werd gewisseld voor Marvin Strik. Een paar minuten later kwam Nick Jonkman binnen de lijnen voor Anthal v.d. Berg. Een slechte uitgooi van Dillan Heijnen werd onderschept door Jordao Patinama, die er niet in slaagde hiervan te profiteren. Met nog 10 minuten te gaan kwam de Noord goed weg toen een schot van Jay Jay Gulpen via de onderkant van de lat in het veld terug sprong.
Nadat in de slotfase Leon Steketee nog binnen de lijnen kwam voor Andrew van Tiggelen werden de laatste minuten toch nog spannend. Zo moest Dillan Heijnen nog volledig gestrekt op een schot van Nuno Andrade Varela en mikte Marvin Strik gehinderd door twee spelers van Deltasport in de laatste minuut van de blessuretijd op de lat.

Al met al een teleurstellende wedstrijd en een terechte uitslag omdat deze partij geen winnaar verdiende. A.s. zaterdag komt De Meeuwen uit Zoutelandeop bezoek en zal er wat harder moeten worden geknokt voor de overwinning. Aanvang: 14.30 uur.