Zet in deze donkere dagen je licht aan!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's: De Peuterhoeve

Hoeksche Waard – Felgele letters op fietspaden in de Hoeksche Waard geven fietsers een ‘hint’ om hun licht aan te zetten. Op diverse fietspaden in de Hoeksche Waard, zie je de felgele letters : Zet je licht aan!

Ook de kinderen van de Peuterhoeve in Mijnsheerenland hebben geholpen om duidelijk te maken dat het belangrijk is om in het donker je licht aan te zetten op de fiets door de letters ZET JE LICHT AAN op het fietspad dat langs de Peuterhoeve loopt te spuiten.

[ngg src=”galleries” ids=”197″ display=”basic_slideshow”]Bij de Peuterhoeve is er veel aandacht voor verkeersveiligheid. Zo knutselen ze bijvoorbeeld een stoplicht en praten gelijk over veilig oversteken. “Kinderen en verkeer, is een kwetsbare combinatie, die extra aandacht nodig heeft” zegt eigenaresse Mariëlle van der Plaat. Zij is ambassadeur van het  Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH).

“Samen kunnen we onveilige gedrag in het verkeer veranderen”, zegt Mariëlle. Ook gemeente Hoeksche Waard, politie en het Waterschap besteden aandacht aan de campagne. Zo werden er gisteren 400 fietslampjes uitgedeeld aan middelbare scholieren in Oud-Beijerland.
“We willen dat verkeersveilig gedrag de norm wordt. We maken een punt van nul: elk verkeersslachtoffer is er één teveel, dus zet je licht aan!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren