Opening tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WSHD

NUMANSDORP – In Numansdorp hebben wethouder Steen en de heemraden Van Driel en Stehouwer vrijdag 3 januari de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ geopend. Deze tentoonstelling in het Nationaal Landschap Centrum laat zien hoe je zelf een steentje kunt bijdragen door je tuin klimaatbestendig te maken.

Een tegeltuin lijkt gemakkelijk in onderhoud, maar dat geldt niet altijd zo. De laatste jaren zijn er vaker hevige regenbuien waarbij er in korte tijd veel water valt. Als dat water onvoldoende de grond in kan trekken, dan levert dat flinke wateroverlast op. En duurzame oplossingen voor het opvangen van overvloedig (regen)water worden steeds belangrijker. Het kunnen beschikken over voldoende schoon drinkwater wordt in de komende jaren een grote uitdaging.

Bewustwording

Wethouder Huibert Steen: “Ons als samenleving aanpassen aan de klimaatverandering dat moeten we met elkaar doen. Iedereen kan zelf in actie komen door te kiezen voor groen of grind in de tuin in plaats van tegels bijvoorbeeld. Water wordt beter opgevangen, vast gehouden en het helpt verkoelen bij extreme hitte. Meer groen is bovendien goed voor insecten en dieren. Dat onder andere kinderen via deze tentoonstelling meer hierover leren, is hartstikke belangrijk. Jong geleerd is immers oud gedaan.”

Samenwerking

De tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ is een samenwerking van verschillende organisaties. De vereniging Groei & Bloei Hoeksche Waard is initiatiefnemer en krijgt daarbij hulp van Hoekschewaards Landschap, gemeente Hoeksche Waard, Rabobank, Intratuin Numansdorp en Waterschap Hollandse Delta. Alleen samen kunnen we bijdragen aan een prettige leefomgeving en daarin speelt een groene tuin een belangrijke rol.

Tentoonstelling bezoeken

De tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ is tot eind februari te bezoeken in het Nationaal Landschap Centrum van het Hoekschewaards Landschap, Veerweg 1 in Numansdorp. Het centrum is open op woensdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.