Lekker wild eten en ruig wandelen op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Tiengemeten – Een vroege voorjaarswandeling over het ruige Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan zondagmiddag 23 februari. Deze zogenoemde ‘Wilde Winterwandeling’ biedt een vaartocht, een mooie wandeling over het natuureiland, plus een lekkere wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

Deze vierde editie van de inmiddels vermaarde Wilde Winterwandeling start om 14.30 uur in de veerhaven van Nieuwendijk. Aan boord van salonboot ‘Heicondias’ is er warme chocomelk en vertellen de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland over de geschiedenis en de cultuur van het voormalige agrarische eiland. Na een vaartocht over het Haringvliet, volgt een ruige wandeling over de ‘toendra’s van Tiengemeten’.


Na een wandeling van circa anderhalf uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden. Binnen staat de stoof van wilde gans al op het vuur te pruttelen en liggen de Hooglander-burgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes, huisgemaakte aardappelpuree en salades.
Na de gezellige wildmaaltijd wandel je terug naar de veerhaven en ervaar je de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De sfeervolle terugvaart is rond 19.00 uur.

Kosten €33,- p.p. (incl. vaartocht, chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet) Kinderen tot 12 jaar €16,50. Niet geschikt voor huisdieren.
Reserveren kan op https://www.herbergtiengemeten.nl/cultuur/wilde-winterwandeling


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.