Initiatieven inwoners Binnenmaas verder uitgewerkt

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Het gemeentehuis van Binnenmaas wordt naast een servicepunt ook de plek waar de ambtenaren voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard zich zullen vestigen.

Gemeentehuis-Binnenmaas5.cropresize.1BINNENMAAS – Drie initiatieven van inwoners van Binnenmaas worden verder uitgewerkt om te kijken of daadwerkelijke uitvoering mogelijk is. Als dat lukt draagt de gemeente financieel bij uit de eenmalige pot ‘participatie’, waar nog € 29.000 in beschikbaar is.

Naast de initiatieven uit de gemeentekraam die eerder dit jaar op verschillende plaatsen in Binnenmaas heeft gestaan, zijn onlangs nog vier initiatieven bij de gemeente terecht gekomen. Eén daarvan is afgewezen omdat het om een commercieel belang ging. Aan de overige drie initiatiefnemers is gevraagd het plan gezamenlijk verder uit te werken.

Speeltuin Westmaas

Een aantal bewoners van de Beneden Nieuwstraat in Westmaas heeft het initiatief genomen om een speeltuin voor de kleinere kinderen (0 – 5 jaar) te realiseren op het veldje tussen de Beneden Nieuwstraat en de Nieuwstraat. Zij willen meedenken en meehelpen met het tot stand laten komen van de speeltuintje. Er zijn tien nieuwbouwwoningen gebouwd aan de Beneden Nieuwstraat en de behoefte aan een speeltuin voor de kleinere kinderen is groot. Er is geen andere speeltuin in de directe omgeving en het betreffende veld is geschikt voor het plaatsen van speeltoestellen.

Buitensport faciliteit Heinenoord

Twee inwoners uit Heinenoord hebben voorgesteld een buitensportfaciliteit aan te leggen. Zij hebben behoefte aan een locatie waar volwassenen en oudere jeugd kunnen sporten zonder lid te zijn van een vereniging. De voorkeur gaat uit naar een faciliteit in Heinenoord, maar centraal in gemeente Binnenmaas is ook een optie. Er is slechts een enkele sportfaciliteit voor volwassenen binnen onze gemeente. Naar verwachting kan een dergelijke voorziening dan ook in een behoefte voorzien. Bovendien is ook onder de jongvolwassenen vraag naar zo’n soort voorziening. Reden waarom gemeente Binnenmaas er in principe positief tegenover staat.

Freerunning DOS ‘s-Gravendeel

Gymnastiekvereniging DOS uit ’s-Gravendeel heeft het initiatief genomen om een free-running parcours aan te leggen in het parkje in de wijk Bevershoek in ’s-Gravendeel. Zij bieden sinds een aantal maanden free-running lessen aan en hebben hiervoor al meer dan 50 enthousiaste deelnemers. Eerder is met de klankbordgroep Bevershoek afgesproken dat een sportfaciliteit wordt gerealiseerd in het parkje. Dit initiatief sluit daar mooi bij aan.

In de komende tijd worden de plannen samen met de initiatiefnemers verder uitgewerkt. Ook de combinatiefunctionaris wordt betrokken bij de verdere uitwerking.

Wie ook leuke plannen heeft voor een initiatief in de eigen leefomgeving en bereid is daar zelf een steentje aan bij te dragen, kan dit melden bij m openbare werken van gemeente Binnenmaas via telefoon 14 078 of e-mail: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren