Blog van wijkverpleegkundige Marianne van der Wulp van Zorgwaard: Stilte voor de storm?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

In de #wijkverpleging (Zuid-Holland) is alles, vooralsnog, redelijk rustig. Stilte voor de storm? Ik voel mijzelf machteloos. Ik zie berichten voorbij komen van de collega’s in de ziekenhuizen, die zich nu al met man en macht moeten inzetten voor de zorg aan #corona patiënten. Hoe lang duurt het nog voor het de wijk bereikt? Of komen we er goed van af?

Er liggen plannen klaar. De zorg moet afgeschaald worden waar dit kan. Logisch. Hoe minder fysieke zorg momenten, hoe beter. Alleen is het nu al (na pakweg 5 dagen) bijna al een omgekeerde situatie. Zorg afschalen is bij onze doelgroep is bijna niet haalbaar, omdat in veel gevallen de sociale controle is weggevallen. Geen of nauwelijks inzet/bezoek van mantelzorgers, geen dagbesteding, geen huishoudelijke ondersteuning, geen thuisbegeleiding.

Cliënten begrijpen de ernst niet altijd. “Het valt toch allemaal wel mee?” of zijn juist extra gespannen.

Met je handen in het haar! Welke afwegingen maken we met elkaar? Waar doen we goed aan? Wat staat ons te wachten? Is er straks voor de #thuiszorg ook voldoende #bescherming aanwezig? Hoe maak je keuzes tussen sociale controle, welzijn en medische noodzaak?

Meer dan afwachten kunnen we niet doen! We zetten ons schrap voor wat er komen gaat!

Marianne van der Wulp – Wijkverpleegkundige Zorgwaard in de Hoeksche Waard

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren