BurgerBelangen kijkt tevreden terug op marathonvergadering

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het gemeentehuis van de gemeente Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD – Fractie BurgerBelangen kijkt tevreden terug op de ‘marathonvergadering’ van afgelopen dinsdag. Tijdens deze eerste fysieke raadsvergadering sinds de uitbraak van het coronavirus, werd de raad in de gelegenheid gesteld om uitgangspunten te bepalen voor de op te stellen programmabegroting in het najaar. Steun van de gemeente aan burgers die door de gevolgen van de coronacrisis in financiële problemen zijn geraakt is door de wethouder toegezegd.

Biodiversiteit is voor BurgerBelangen een van de speerpunten sinds haar oprichting in september vorig jaar. Een ecoloog wordt aangesteld, wat BurgerBelangen betreft op academisch niveau, om goed advies te kunnen geven over specifieke en voor de Hoeksche Waard waardevolle gebieden. Gestreefd wordt tevens voor behoud van het Nationaal Landschaps Centrum in Numansdorp.

Onze aandacht voor cultuur is beloond met het voornemen om ook een opslag voor de  archeologische vondsten te realiseren: de geschiedenis van de Hoeksche Waard mag niet verloren gaan. Veilig sporten op kunstgrasvelden, dus zo snel mogelijk granulaat verwijderen met het oog op de volksgezondheid. Door goed te luisteren naar jongeren is BurgerBelangen van mening dat er voor hen meer bewegingsruimte nodig is en getracht wordt middels een gerichte aanpak en overleg met verenigingen hun velden weer met enige regelmaat open te stellen.

Tot slot is de motie om te bouwen voor starters unaniem aangenomen. BurgerBelangen heeft in de werkgroep Jongerenhuisvesting reeds geruime tijd hiervoor ideeën uitgewisseld met diverse belanghebbenden. wij zien dan ook graag dat voor deze doelgroep snel gebouwd wordt om een vitale Hoeksche Waard ook in te toekomst te kunnen waarborgen.

In de raadsvergadering van oktober wordt aan de raad de begroting voorgelegd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren