6 jarige Bibi uit Oud-Beijerland haalt 341 euro op voor actie Zapp you Planet SOS Koala

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Bibi Lelieveld (6 jaar) uit Oud-Beijerland trekt zich het lot van de dieren en de natuur in Australië aan. Mede gestimuleerd door de actie van Zapp you Planet SOS Koala begon ze een actie om geld in te zamelen. In totaal haalde ze een bedrag op van € 341,47 op en dat heeft ze zaterdag 25 januari persoonlijk naar de live uitzending gebracht in Hilversum. Nadat dit bekend werd kwamen er nog meer donaties binnen voor de actie van Bibi. Haar moeder Marlies zal dit geld ook nog overmaken.

Bibi is zeer betrokken bij het milieu en de natuur. Ze doet altijd netjes de lichten uit omdat ze het anders zonde vindt van de energie. Ze heeft er een hekel aan als mensen afval op straat gooien; ze ruimt het dan vaak zelf op zoals bijvoorbeeld tijdens het lopen van de Avondvierdaagse.

Daarnaast houdt ze erg van dieren en daar zorgt ze ook goed voor. In de winter hangen er veel pindakettingen in de tuin voor de vogeltjes of andere dingen om ze in leven te houden.

De bosbranden in Australië, en alle ellende die dit teweeg brengt, raakten haar ook. Van haar ouders, die ca 12 jaar geleden enkele maanden door Australië hebben gereisd, hoorde ze hoe mooi de natuur daar is met o.a. schitterende bossen en veel mooie dieren. De afgelopen periode kwamen er bij de hele familie, met name via social media, beelden en ervaringsverhalen binnen van hun vroegere huisvriend Sander Letterman; hij woont sinds enkele jaren in Australië en is o.a. brandweerman speciaal voor de bossen. Hij heeft heel veel en hard gewerkt om zoveel mogelijk leed te besparen bij de bosbranden.

En toen kwam de actie van Zapp Your Planet SOS Koala. Bibi kwam zelf met het idee om lege flessen in te zamelen voor de gewonde koala’s, kangoeroes en nog vele andere dieren en dat er weer nieuwe bossen aangeplant kunnen worden. Vele familieleden, vrienden en bekenden steunden haar actie met kleine en grote donaties en dat leverde een prachtig bedrag op. Zaterdagmorgen vroeg vertrok Bibi met haar moeder naar het mediapark in Hilversum om haar bijdrage aan de actie in te leveren. Het was een indrukwekkende belevenis voor haar en na afloop mocht ze nog even op de foto met presentator Klaas van Kruistum.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren