11 jarige Zoë van Gils uit Puttershoek valt weer in de prijzen tijdens het NK Junioren Atletiek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Monique Vieberink

PUTTERSHOEK – Zaterdag 25 januari was het NK D Junioren indoor in Apeldoorn. Zoë van Gils (11jaar uit Puttershoek) nam het op tegen de beste 11 en 12 jarige atleten uit heel Nederland.


Al vroeg in de ochtend moest Zoë de series 60mtr. horden lopen. Ze kwalificeerde zich eenvoudig voor de halve finale door de seriewinst te pakken. In de middag tijdens de halve finales won Zoë wederom met gemak haar serie waardoor ze in de avond in de horden finale mocht starten.

Het 1000mtr. startschot klonk laat in de avond. Door haar vele wedstrijd ervaringen, ook internationaal, liet Zoë zich niet gek maken. Ze liep haar eigen race, die ze vooraf met trainer Honoré Hoedt besproken had, naar een verdiende bronzen plak.

Het tijdschema was niet in het voordeel voor Zoë. Uithijgen en genieten van de 3e plek was er niet bij voor Zoë. Direct na de 1000mtr. finish moest ze zich gereed maken voor de 60mtr. horden finale. Met haar vermoeide benen als gevolg van de net gelopen kilometer perste Zoë er nog alles uit wat ze in zich had. Dit leverde wederom, heel knap, weer een bronzen medaille op. Twee finales zeer kort na elkaar en dan twee maal derde van Nederland is een prachtige prestatie waar Zoë erg trots op mag zijn.

Zoë en haar atletiek ontwikkeling is op Instagram te volgen via @zoe_vangils


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren