CBS publicieert data over het aantal personen met laag inkomen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

HOEKSCHE WAARD – Ecorys doet in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard onderzoek naar personen in armoede. Ecorys wil graag per wijk inzicht in het aantal personen in huishoudens met lage inkomens (tot 101, 110, 130, en 150 procent van het beleidsmatig minimum). Van deze personen wil Ecorys daarnaast weten hoeveel er werk als voornaamste inkomensbron hebben. Het Centrum voor Beleidsstatistiek (CvB) van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft daarom tabellen samengesteld met gegevens over het jaar 2018 over personen met lage inkomens in de gemeente Hoeksche Waard .

Armoede Hoeksche Waard in 2018 per dorp

Deze tabel

bevat de totale populatie van de gemeente Hoeksche Waard op 1 januari 2018, uitgesplitst naar wijk, leeftijdsgroep en hoogte van het gestandaardiseerd huishoudinkomen in klassen. Ook is een kolom opgenomen met het aantal personen dat als voornaamste inkomstenbron ‘inkomen uit arbeid of eigen onderneming’ heeft. Omdat de gemeente Hoeksche Waard pas vanaf 2019 bestaat, betreft de tabel de gemeentelijke indeling van 2019. De peildatum van de gegevens in de tabel betreft 1 januari 2018. De gegevens over huishoudinkomen en voornaamste inkomstenbron betreffen 2018 

[table id=3 /]

Armoede Hoeksche Waard per wijk

In deze tabel is een aantal buurten (geselecteerd door Ecorys) van de gemeente Hoeksche Waard opgenomen in plaats van de wijken. Omdat de buurtindeling van 2018 voor Ecorys meer inzicht biedt dan de indeling van 2019, is deze tabel samengesteld op basis van de gemeentelijke wijk/buurt-indeling van 2018. De peildatum van de gegevens in deze tabel betreft 1 januari 2018. De gegevens over huishoudinkomen en voornaamste inkomstenbron betreffen 2018. 

[table id=1 /]

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren