Gehandicapten Sportvereniging Hoeksche Waard wil de activiteiten graag laten zien tijdens de Open 3-daagse

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto GSHW

HOEKSCHE WAARD – De GSH, de al ruim veertig jaar bestaande Gehandicapten Sportvereniging Hoeksche Waard, houdt volgende maand een Open 3-daagse. Op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 februari wil de club graag laten zien welke leuke activiteiten er worden ontwikkeld. De GSH richt zich op ouderen in het algemeen en op mensen met hartproblemen of een andere lichamelijke beperking. 

Foto GSHW

In sporthal Cromstrijen in Numansdorp is op maandag 10 februari van 15.30 tot 16.30 uur een mogelijkheid om te sporten en bewegingsoefeningen te doen onder leiding van Nathalie Venema uit Mijnsheerenland. Die volgt die aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding en heeft al bijna drie jaar de leiding van de sportactiviteiten binnen de GSH. Ook op woensdag 12 februari kan van 20.00 tot 22.00 uur in dezelfde sporthal worden gesport. Daar wordt het tweede uur benut om gezamenlijk te volleyballen, zoals dat wekelijks gebeurt bij deze revalidatiegroep. 

Op dinsdag 11 februari kan iedereen van 19.45 tot 20.45 mee komen doen met het banen zwemmen of aquajoggen in het extra verwarmde water van zwembad De Waterstee in Numansdorp. De 24-jarige Nathalie wordt bij alle activiteiten bijgestaan door Irene Mouthaan en Linda Hurkmans, die net als zij de lerarenopleiding aan de HALO doen. Na afloop is er steeds, bij een kopje koffie of thee, informatie te krijgen over de activiteiten en de GSH.  

De Gehandicapten Sportvereniging ontwikkelt overigens meer activiteiten dan alleen in Numansdorp. Zo kan er elke maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur ook gezwommen worden in zwembad De Wellen in ‘s-Gravendeel en is er op dinsdagavond vanaf 19.00 uur aangepast paard rijden in manege Flemming in Westmaas, speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. In het verleden werd bij de GSH ook aan rolstoeldansen en handboogschieten gedaan. Momenteel wordt onderzocht of er in clubverband wellicht ook jeu de boule gespeeld kan worden op een van de bestaande accommodaties in de Hoeksche Waard. 

Beperkt

De GSH heeft als doel om degenen, die niet meer in staat zijn deel te nemen aan een sport van valide sporters, toch de mogelijkheid te bieden om actief lichamelijk bezig te zijn. Het woord gehandicapten is overigens een nogal zwaar beladen term, die op het grootste deel van de leden niet van toepassing is. De meeste (van de 150) leden zijn tijdelijk of permanent beperkt vanwege een medische ingreep en hebben revalidatie nodig; behandelende artsen hebben hen aanbevolen om toch vooral te blijven bewegen.  

En dat kan dus bij de GSH, die alle activiteiten laat begeleiden door speciaal hiervoor opgeleide en gediplomeerde instructeurs en instructrices. Ook ouderen zonder beperking(en), die willen blijven bewegen, kunnen gebruik maken van het activiteitenpakket van de GSH. Een bezoekje aan de Open 3-daagse en kennismaking met een van de activiteiten kan daarvoor het begin zijn. Het lidmaatschap kost € 140 per jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren