Concert Vocaal Ensemble Serenade in dorpskerk Westmaas

157

Westmaas – Op vrijdag 14 februari a.s. geeft Vocaal Ensemble Serenade o.l.v. Mariët Kaasschieter een concert in de Dorpskerk van Westmaas.

Serenade is een vocaal ensemble opgericht is in 2016.

Serenade heeft een kleine bezetting en bestaat uit geoefende amateur zangers, die allen na auditie tot het ensemble worden toegelaten. De bezetting varieert per project. Op dit moment bestaat het ensemble uit 6 mannen en 8 vrouwen.

Mariët Kaasschieter is de muzikaal leider van het ensemble. Zij zingt zelf al ruim 25 jaar bij het Nederlands Kamerkoor. Zij heeft in het verleden o.a. gezongen in Quink Vocaal Ensemble en zij vormt samen met een fluitist en harpist het Ronsard trio met wie zij verschillende programma’s verzorgt.

Het thema voor dit concert is Amerikaanse muziek “American Style”  

Dit programma, inmiddels ons 8e, is opgebouwd uit klassieke muziek getoonzet door grote Amerikaanse componisten zoals o.a. Samuel Barber, Aaron Copland, Eric Whitacre, afgewisseld met close-harmony arrangementen van Kirby Shaw,  Billy Joel/Lawson, Manning Sherwin/ Puerling en Anders Edenroth.             

  • Dorpskerk Westmaas, Breestraat 13   vrijdag 14 februari. aanvang 20.00 uur,
  • binnenkomst vanaf 19.30 met koffie of thee, na afloop wordt er een drankje geserveerd.
  • Toegang: uw gift

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.