Piershil speelt gelijk bij Spirit

Ouderkerk aan de IJssel – Piershil kwam in Ouderkerk ad IJssel niet verder dan een terechte puntendeling tegen laagvlieger Spirit. Trainer Verhoeven sprak van een moeilijke wedstrijd waarin goed en slordig spel elkaar afwisselden. ,,Als je zo’n goal scoort vlak voor tijd mag je het nooit meer weggegeven natuurlijk”. De thuisploeg probeert met veel strijd en passie weg te komen uit de degradatiezone, voor rust liet het enkele opgelegde kansen liggen om op voorsprong te komen. Zo raakte Sergio Caminata de lat en verscheen Raoul Haliwela alleen voor doelman Konings. De Piershilse kansen waren voor Pennock en Van Dijk, het missen daarvan leidde tot een 0-0 ruststand.

In de tweede helft werd het qua goals leuker voor het publiek. Op aangeven van Baaij zette Bestebreur de bezoekers op voorsprong (0-1), acht minuten later trok Björn van Dijk de stand alweer gelijk. Het spel golfde daarna op en neer, beide ploegen waren niet gebaat bij een gelijk spel. Piershil leek de gelukkigste, Wesley Koedam nam tien minuten voor tijd een weggekopte hoekschop van grote afstand op de slof: 1-2. Een klutsbal in de slotfase bracht de bal echter weer voor de voeten van Björn van Dijk, een verdiende 2-2 was het gevolg. In de laatste minuut kreeg de uitmuntend leidende arbiter Noordhoek een bal tegen zijn hoofd geschoten, hij leek even helemaal de weg kwijt. Kritiek op zijn beslissingen na dat incident leverde invaller Geert Bakker twee keer geel op, vlak voor en meteen na het eindsignaal.