Controle hondenbezit 2020, is úw hond al aangemeld?

883

Voor de gemeente Hoeksche Waard verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar gaat de controle op 12 februari van start en duurt tot en met mei. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

Hoeveel hondenbelasting u betaalt, is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit

Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug.

Aanmelden van uw hond

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0186 – 577 222 of 0800 – 02 00 873.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.