Binnenmaas pakt periodetitel en verlengt met trainer

Rotterdam –  Door een 0-4 overwinning uit tegen Alexandria’66 heeft FC Binnenmaas de 2e periode gepakt in de 2e klasse D. De doelpunten werden gemaakt door Richard v.d. Wilt, John Maijers (strafschop), Riccardo Wijsbroek en Daan Leggedoor.

Michel van Noort ook in het nieuwe seizoen trainer bij FC Binnenmaas

De technische commissie en Michel van Noort hebben ook voor het nieuwe seizoen een overeenkomst getekend. Van Noort is vanaf begin dit jaar aangesteld als trainer van het eerste elftal. Spelers, staf en bestuur zijn zeer content met de samenwerking zodat in goed overleg met Michel van Noort is besloten er gelijk een jaar aan vast te plakken”.

Verslag van de wedstrijd:

Een spannende middag was vandaag aangebroken voor de equipe van Trainer Michel van Noort. Bij een overwinning op Alexandria was de 2e periodetitel een feit.

Het duel begon zoals verwacht. Een fysiek sterk Alexandria wilde graag de negatieve reeks beëindigen en wilde met lange ballen op hun sterke voorhoede Binnenmaas onder druk zetten. Toch was het Charlie die op een uitstekende pass van Riccardo een geweldige voorzet op Richard gaf die niet twijfelde en prima binnenschoot. Hierna ontstond er een kat en muis spel waarbij Alexandria wel meer balbezit had maar niet echt gevaarlijk werd. Ondanks het vele balbezit was het juist Binnenmaas die in de 1e helft twee doelpunten afgekeurd zag worden. 1 daarvan zou buitenspel zijn geweest maar beide supportersgroepen waren het erover eens dat dit niet klopte.

De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde. Binnenmaas verdedigde uitstekend en was in de omschakeling veruit de gevaarlijkste ploeg. In de 67e minuut was het Michael die na een solo werd gevloerd in het strafschopgebied van Alexandria. Voor John een koud kunstje om daarmee de wedstrijd op slot te schieten. 0-2. 8 minuten later was de wedstrijd beslist. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied was het Riccardo die de bal in eerste instantie gekeerd zag worden door maar in de rebound verwoestend uithaalde en de 0-3 aantekende. Het toetje was voor Daan die ervoor zorgde dat het feest compleet was.

Door de 0-4 overwinning en de nederlaag van Charlois bij Vitesse Delft was niet alleen de periode titel een feit maar bezet Binnenmaas een geweldige 2e plaats op de ranglijst. Een geweldig compliment aan de spelersgroep en staf is dan ook zeker op zijn plaats. Volgende week de derby tegen Strijen.