Evenementen Hoeksche Waard afgelast

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Gemeente Hoeksche Waard volgt de door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid uitgezette lijn na de adviezen die het kabinet en RIVM vandaag bekend maakten. Dat betekent dat alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 verwachte bezoekers in ieder geval tot en met 31 maart worden afgelast. Dit geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden en voor religieuze instellingen en grote markten.

Verstrekte vergunningen voor evenementen worden ingetrokken. Medewerkers van de gemeente nemen hierover persoonlijk contact op met de organisatoren. De gemeente roept organisatoren van kleinere evenementen en bijeenkomsten die niet vergunningplichtig zijn op om hun gezonde verstand te gebruiken en in ieder geval de landelijk geldende (hygiëne)adviezen in acht te nemen.

Aantal servicepunten voorlopig dicht

Een aantal servicepunten van de gemeente gaat voorlopig dicht. De  servicepunten in Oud Beijerland en Maasdam blijven open. De servicepunten in Numansdorp, Piershil, Strijen en ’s-Gravendeel worden voorlopig gesloten. Deze punten zijn gevestigd op locaties waar ook veel kwetsbare inwoners komen. De dienstverlening blijft uiteraard gewoon doorgaan. De gemeente kan  op verzoek mensen die minder mobiel zijn helpen om naar de servicepunten in Oud-Beijerland of Maasdam te komen als dat nodig is.

Medewerkers gemeente werken zoveel mogelijk vanuit huis

Medewerkers van gemeente Hoeksche Waard die thuis kunnen werken gaan dat zoveel mogelijk doen. Zij kunnen vanuit huis inloggen in de gemeentelijke systemen en daar hun werkzaamheden uitvoeren.

Burgemeester Lokker roept iedereen op om de adviezen van het kabinet en RIVM zo goed mogelijk te volgen: “Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat er zulke strenge adviezen nodig zijn. Maar zoals ook onze premier zei: we hebben ieders inzet keihard nodig. Alleen dan kunnen we de verspreiding van het virus indammen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page