De winterbedieningstijden voor bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland worden verlengd

251
Foto WSHD

De winterbedieningstijden voor bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland worden verlengd. De ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) zorgen ervoor dat de provincie  deze maatregel neemt .

De zomerbedieningstijden beginnen normaal gesproken op 1 april als het nieuwe vaarseizoen begint. Vanaf die datum werken meer medewerkers om de bruggen en sluizen te bedienen, omdat er in deze periode meer scheepvaart is en er meer brugopeningen nodig zijn. Daarmee wordt het risico op besmetting van onze medewerkers groter en dat willen we voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat de bediening van bruggen en sluizen zoveel mogelijk wordt gewaarborgd, heeft de provincie besloten de winterregeling aan te houden. Daardoor kan iedereen zich, ook in de vitale sectoren zoals de zorg, snel en veilig in de provincie verplaatsen.

In dringende gevallen kan in overleg van de vastgestelde bedieningstijden worden afgeweken. Zo blijven onze vaarwegen beschikbaar voor scheepvaartverkeer. De winterbedieningstijden van bruggen en sluizen in Zuid-Holland blijven in ieder geval van kracht totdat de maatregelen van het kabinet zijn afgeschaald.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.