Update Coronavirus in de Hoeksche Waard van woensdag 8 april: 116 positieve geteste personen, 58 ziekenhuis opnames en 6 personen overleden

1344

HOEKSCHE WAARD – Sinds dinsdag 7 april is er in het ziekenhuis 1 nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 58 personen.  Het aantal positieve besmette personen in de Hoeksche Waard steeg met 15 naar 116 inclusief de tot nu toe 6  overleden personen in de Hoeksche Waard. Helaas is er 1 persoon in de afgelopen 24 uur in de Hoeksche Waard overleden.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen.

Overzicht aantallen landelijke inclusief toename afgelopen 24 uur.

Positief geteste personen 20.549* (+969)
Ziekenhuisopnames 7.735 (+308)
Overleden personen 2.248** (+147)

 

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening. 

Doordat er meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.