Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard Zaterdag 18 april: Positieve geteste personen, aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen stijgen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Sinds vrijdag 17 april is er in het ziekenhuis 1 nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 67 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg de afgelopen 24 uur met 6 naar 185. Ook is er 1 nieuw sterfgeval bijgekomen. Er zijn tot nu toe 9 personen overleden personen in de Hoeksche Waard.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen. De zorgmedewerkers worden sinds maandag 6 april wel getest.

Actuele cijfers COVID-19: 18 april 2020

Positief geteste personen31.589*(+1.140)
Ziekenhuisopnames9.594(+129)
Overleden personen3.601**(+142)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Update


18-04-2020 14.00 uur

Vandaag zijn er 129 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 142 personen als overleden gemeld, waarvan een melding van een meerderjarige patiënt in de leeftijdscategorie 15-19 jaar met onderliggend lijden. Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 31.589 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. 

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames.  Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Zie ook COVID-19 in grafieken |  Internationale kaart COVID-19


18-04-2020 12.30 uur

Huisartsen kunnen patiënten met verdenking op COVID-19 gaan registreren

Op initiatief van de COVID-19 datacoalitie kunnen huisartsen via NHGDoc en Medicom een korte vragenlijst invullen voor alle patiënten met een verdenking op COVID-19 ziekte. Deze twee landelijke registratie-initiatieven voor huisartsen vullen elkaar aan. Deze informatie is van belang om de verspreiding van het nieuwe coronavirus nog beter in kaart te kunnen brengen. Ook helpt het om meer informatie te verzamelen over patiënten die een hoger risico hebben op een ernstig verloop van COVID-19. De COVID-19 datacoalitie stelt de data beschikbaar aan het RIVM.

Daarnaast kunnen huisartsen via ZorgDomein sterfte aan en palliatieve zorg voor verdachte en bewezen COVID-19 ziekte registreren. Deze registratie richt zich op de intensieve en palliatieve zorg die huisartsen buiten het ziekenhuis leveren aan kwetsbare patiënten en de sterfte daaraan. Het initiatief hiertoe komt van het Consortium Huisartsgeneeskunde (de 8 universitaire vakgroepen huisartsgeneeskunde). Ook deze gegevens komen beschikbaar voor het RIVM.

Het RIVM publiceert dagelijks de cijfers over het aantal patiënten met COVID-19 in Nederland. Dit zijn de bewezen patiënten die GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  ’en  bij het RIVM melden. We weten dat het aantal mensen met COVID-19 in Nederland in werkelijkheid groter is. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren