Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard Zondag 19 april: Positieve geteste personen stijgt, opnames en overleden personen niet

2047

HOEKSCHE WAARD – Sinds zaterdag 18 april is er in het ziekenhuis geen nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 67 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg de afgelopen 24 uur met 4 naar 189.  Er zijn tot nu toe 9 personen overleden personen in de Hoeksche Waard. In het weekend worden de cijfers met vertraging verwerkt dus mogelijk zal er maandag een dinsdag een grotere stijging zijn.

Niet iedereen wordt getest op het virus, waardoor het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in de Hoeksche Waard en de rest van Nederland hoger ligt dan het aantal dat RIVM meldt. Daarnaast merkt niet iedere besmette persoon dat hij of zij het virus draagt, omdat niet alle besmette personen klachten krijgen. De zorgmedewerkers worden sinds maandag 6 april wel getest.

Actuele cijfers COVID-19: 19 april 2020

Positief geteste personen 32.655* (+1.066)
Ziekenhuisopnames 9.704 (+110)
Overleden personen 3.684** (+83)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Update


19-04-2020 14.00 uur

Vandaag zijn er 110 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 83 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Er zijn vandaag 1066 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu , dat maakt het totaal op 32655.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken. 

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.