Buurthuis Me Mekaer in Strijen ontvangt vignet Iedereen doet mee!

332
Uitreiking Vignet door wethouder Blaak aan Bram de Jong van het buurthuis - Foto Heijblom Fotografie

STRIJEN – Buurthuis Me Mekaer in Strijen ontving woensdag 23 september het vignet Iedereen doet mee! uit handen van wethouder Inclusieve samenleving Joanne Blaak – Van de Lagemaat van gemeente Hoeksche Waard. Volgens de wethouder is het “een inspirerend voorbeeld van gepassioneerdeinwoners die hun krachten hebben gebundeld om deze huiskamer te starten, door, voor en met elkaar. Het ontmoetingscentrum voorziet duidelijk in een behoefte aan informatie, aan contact met mede-dorpsbewoners en hulp bij het omgaan met mensen met een beperking.”

De uitreiking van het vignet vormde de aftrap van de estafette Iedereen doet mee! Daarbij nomineert het ene Hoeksche Waardse inclusieve initiatief het andere op basis van criteria die gemeente Hoeksche Waard heeft vastgesteld. “In de periode september 2020 – augustus 2021 willen we inclusieve initiatieven, zo’n tien à twaalf in totaal, in de schijnwerpers zetten. Zo hopen we meer bekendheid te geven aan het begrip inclusieve samenleving en andere Hoeksche Waarders inspireren en enthousiasmeren om het goede, inclusieve voorbeeld te volgen. Vooral nu we ook officieel het Manifest Iedereen doe mee! hebben ondertekend. Nog zo’n mooie mijlpaal”, aldus Blaak.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.