FC Rijnmond is beste regionale tv-programma van Nederland

109
Foto Rijnmond

FC Rijnmond wint met de aflevering van maandag 18 november 2019, waarin Ahmad Mendes Moreira te gast was over racisme in het voetbal, de NL Award 2019 voor beste tv-programma bij de publieke omroep van het afgelopen jaar. De voetbaltalkshow FC Rijnmond was samen met Europa foar begjinners van Omroep Fryslân en iDrentiteit X van RTV Drenthe genomineerd in de categorie beste tv-programma. De jury koos uiteindelijk voor de speciale aflevering van FC Rijnmond met Mendes Moreira.

Racisme

Ahmad Mendes Moreira werd in een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch door het publiek voor alles wat lelijk is uitgemaakt, met een zeer racistische toon. Hij werd benaderd door de redacties van DWDD, Pauw en Beau. De voetballer koos ervoor om aan tafel met Rijnmond-presentator Peter van Drunen, Excelsior-directeur Ferry de Haan en sportjournalist Sinclair Bischop zijn verhaal te doen. In de aflevering kwamen ook bondscoach Ronald Koeman en international Georginio Wijnaldum aan het woord.

De NL Award 2019 uitreiking

Het was de bedoeling dat de prijs op 25 maart feestelijk zou worden uitgereikt, maar door de omstandigheden rondom het coronavirus zijn de prijzen dit jaar niet persoonlijk overhandigd. Voor de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen waren in totaal 21 radio- en tv-programma’s, online projecten en journalisten genomineerd.

FC Rijnmond

FC Rijnmond is een regionale voetbaltalkshow met reguliere uitzendingen op maandag en vrijdag. Onder leiding van presentator Bart Nolles bespreken bekende voetbaljournalisten en mondige oud-voetballers het actuele sportnieuws met vooruitblikken op het voetbalweekend. Op maandag schuiven oud-trainers met een scherp analytisch vermogen aan bij presentator Peter van Drunen om terug te blikken op de wedstrijden die in het weekend zijn gespeeld. In die uitzending is aan het eind ook aandacht voor andere sporten in de regio.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.