Teststraat Zuid-Holland Zuid breidt uit voor onderwijs en kinderopvang personeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid

De teststraat voor de regio Zuid-Holland Zuid werd in enkele dagen tijd opgezet door de GGD Zuid-Holland Zuid. Een drive-through waar zorgpersoneel met klachten sinds 6 april zes dagen per week getest kan worden op het coronavirus. Vanaf 4 mei wordt ook onderwijs- en kinderopvangpersoneel met coronaklachten getest.

Onderwijs en kinderopvang
Op 11 mei openen basisscholen en kinderopvang hun deuren. De GGD breidt daarom de teststraat uit en biedt de mogelijkheid om onderwijs- en kinderopvangpersoneel met coronaklachten te testen. Zij moeten minimaal 24 uur klachten hebben om in aanmerking te komen voor het testen. De test is beschikbaar voor elke medewerker in deze sector. Denk aan bijvoorbeeld leerkrachten, pedagogisch medewerker, directeur en zowel interne als externe begeleiders (logopedist en orthopedagoog). Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de website van de GGD.

Teststraat en mobiel testteam voor zorgpersoneel
In de teststraat worden tot nu toe zorgmedewerkers die niet in ziekenhuizen werken, maar in een zorginstelling én coronaklachten hebben, getest. Daarnaast beschikt de GGD over een mobiel testteam. Daarmee gaan zij bijvoorbeeld langs verpleeghuizen om bewoners te testen. Voor verpleeghuizen is het heel belangrijk om te weten of een bewoner besmet is, zodat zij maatregelen kunnen nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.