Vrijwilligers Welzijn Hoeksche Waard behalen Reanimatie en AED certificaat.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Welzijn Hoeksche Waard is ontzettend blij met de inzet van al haar vrijwilligers en is enorm trots dat vrijwilligers nu ook reanimatiebevoegd zijn. Vrijwilligers hebben een basistraining EHBO gevolgd, waarbij zij geleerd hebben hoe te handelen bij calamiteiten en het onwel worden van mensen.

De vrijwilligers zijn opgeleid in reanimatie en gebruik AED. Daarnaast kwam het beoordelen van de toestand van het slachtoffer, welke hulpdiensten gealarmeerd kunnen worden en het verlenen van EBHO bij veelvoorkomende stoornissen in bewustzijn, ademhaling en circulatie aan bod. Alle deelnemers hebben het certificaat reanimatie behaald. Ook kunnen zij zich nu aanmelden als vrijwilliger bij Hartveilig Wonen. Dit is een keuze van de vrijwilligers zelf.

De workshop werd gegeven door Tanja Rupsam en Tamara Stuurman van EHBO-pro. Het doel van de workshop is dat vrijwilligers hebben geleerd hoe te handelen bij voorkomende stoornissen en de basale vaardigheden van de EBHO aangeleerd hebben, zodat zij met nog meer plezier en vertrouwen zich in kunnen zetten in het vrijwilligerswerk.

Alle vrijwilligers en de trainers van EHBO-pro enorm bedankt voor hun enthousiasme en inzet voor de workshop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren